I samband med byten av hyresgäster måste alltid lägenheten besiktigas. Besiktningen sker för att du, den dag du eventuellt flyttar, inte ska bli skyldig till något som någon annan har orsakat.

Det är också viktigt att man inte kommer överens med avflyttande hyresgäst om övertag av nycklar, innan avflyttningsbesiktningen är utförd. Vid slutbesiktningen ska bostaden, förråd och balkong vara tömda och väl städade.

Vid avflyttning måste samtliga nycklar lämnas tillbaka. En extrabeställd nyckel ersätter aldrig en borttappad nyckel. Om någon nyckel saknas beställs ett nytt lås till lägenheten. Låsbytet debiteras den avflyttade hyresgästen.

Tänk på att flyttstäda lägenheten ordentligt. Om vi eller hyresgästen efter dig inte är nöjd med din flyttstädning kan du få bekosta en ny städning. En städning kan kosta mellan 2 000 -7 100 kronor enligt SABO:s riktprislista. Prisexempel: 3 rum och kök, ca 4 800 kronor.

Se checklista för flyttstädning här.

Adressändring görs via www.adressandring.se och folkbokföring registreras hos Skatteverket.

Kontakta Eskilstuna Energi och Miljö vid tecknande av elavtal. Du ska uppge ditt lägenhetsnummer som står på hyresavtalet.
Telefonnummer: 016 10 60 60.

Flyttanmälan – eem.se

För att teckna abonnemang för bredband och tv-kanaler kontaktar du Telenor.
Telefonnummer: 020 222 222

Det är viktigt att ha en hemförsäkring från den dag ditt hyresavtal påbörjas.

Om du som hyresgäst inte har en giltig hemförsäkring vid till exempel en brand eller vattenskada, kan du bli betalningsskyldig för att återställa de skador som uppkommit vid olyckan i lägenheten. Visar det sig dessutom att du varit med och orsakat skadan kan du också bli betalningsskyldig för skadorna som uppstått utanför din lägenhet.